Digitalisering zorgt ervoor dat de meeste industrieën profiteren van de transformatie van hun kernprocessen en -systemen. De vastgoedsector is hier geen uitzondering en maakt steeds meer gebruik van digitale technologie voor  operationele activiteiten. Men gaat van conventionele methodes naar digitale hulpmiddelen voor gemak en efficiency. De digitale transformatie van binnen de vastgoed sector versneld in een rap tempo.

OSRE heeft hier jaren geleden al op gereageerd door het gehele transactie proces binnen vastgoed te digitaliseren. Door onder andere gebruik te maken van digitale inschrijvingen,  geïntegreerde slimme controles (Identificatie en Credit check), woningverdeelsystemen en digitaal ondertekenen wordt het proces niet alleen versneld maar ook gebruiksvriendelijker gemaakt.

Video OSRE Relet oplossing

Met de integratie van fillthedoc worden huur- en koopcontractengedigitaliseerd en geautomatiseerd binnen dit proces. Door middel van een tijdstempel op de LTO Network blockchain wordt een onveranderbaar controletraject vastgelegd, waardoor de data-integriteit is gewaarborgd en het proces dus veiliger is.

"Deze partnership en de samenwerking met de fillthedoc is op twee manieren een belangrijke stap voor OSRE. In de eerste plaats in het slimmer maken van de vastgoedtransactie. Dat is ons doel, elke dag een beetje slimmer. En in de tweede plaats maken ons team en onze opdrachtgevers kennis met blockchain technologie. Zo leggen we de lat voor de vastgoedsector wat hoger."
Jurjen Thomas, CEO OSRE Woningdossier

Beide organisaties zijn van mening dat het beter is voor technologie bedrijven om samen te werken in plaats van alles zelf op te bouwen. Met deze houding zijn OSRE en fillthedoc samengekomen om in eerste instantie het genereren van huur- en koopcontracten te integreren in de workflow van OSRE. Hierdoor is fillthedoc een officiële partner van OSRE geworden.

"Onze samenwerking met OSRE past perfect in de visie die we hebben met fillthedoc. OSRE kent de woningmarkt en levert een kant-en-klare oplossing voor de digitale vastgoedtransactie. filltedoc biedt de oplossing voor contract automatisering en data integriteit via blockchain. Dit is een eerste stap. Door samen te werken met partijen als OSRE kom je echt op een "next level" van efficiëntie".
Rick Ros, Account Executive fillthedoc

Over fillthedoc :
Organisaties wereldwijd geven jaarlijks miljarden uit aan contract automatisering, met als doel zo efficiënt mogelijk te werken en uiteindelijk de kosten te verlagen. Dit gaat vaak gepaard met investeringen in (SaaS) software tools, dat tijdrovend en zeer kostbaar is. fillthedoc is een API-tool die je in staat stelt om documenten in elk systeem te digitaliseren. Je kunt automatisch gegevens uit externe (bron)systemen ophalen (en terugsturen) om het document te vullen.

fillthedoc is afkomstig van LegalThings (gestart in 2017), een SaaS-software voor het digitaliseren en automatiseren van contracten. Omdat steeds meer partijen de wens uiten om LegalThings in bestaande systemen te integreren, is fillthedoc op de markt gebracht. Partijen als Deloitte, M7, OSRE en Dapple maken al gebruik van het product. fillthedoc kan gratis door iedereen getest worden op www.fillthedoc.com.

Over OSRE:
Sinds 2012 is OSRE actief in het klanttraject om de vastgoedtransactie slimmer te maken. Op basis van een Software-As-A-Service multi-site platform voor meerdere objecten verbindt OSRE vastgoed met mensen. OSRE is van mening dat het proces van een transactie vastgoedprofessionals, huurders en kopers een glimlach moet bezorgen. Met 23 mensen die allemaal een passie hebben voor onroerend goed en technologie, werkt OSRE elke dag aan een innovatief en schaalbaar product, een platform om de vastgoedtransactie te automatiseren.